Pečené placky z batátů, quinoy, fazolí a kukuřice jsou super k obědu nebo s sebou na výlet (na pozdější svačinu). Stačí rozmačkat všechny ingredience, vytvarovat, dát do trouby a výsledkem je syté jídlo.
Pečené placky jsou super se salátem. Kombinuji je s čerstvou a pečenou zeleninu, kterou zakápnu olivovým olejem, opepřím a promíchám. Výhodou je, že jich můžete udělat víc – co nesníte, dáte zmrazit na později. Skvěle chutnají i studené.
Počet porcí: cca 5 (záleží na velikosti)
Doba přípravy: 50 minut
INGREDIENCE
- 180 g batátů
- 30 g quinoy
- 150 g uvařených adzuki fazolí
- 50 g kukuřice
- špetka chilli
- 1/2 lžičky kurkumy
- sůl
+ pečená a čerstvá zelenina s olivovým olejem k podávání
POSTUP
- Rozpalte troubu na 200 °C, do trouby dejte péct batátu ve slupce na 20 minut, dokud nezměkne.
- Nechte vychladnout, rozřízněte, vydlabejte a vnitřek dejte do mísy.
- Quinou namočte na 10 minut do studené vody, uvařte podle návodu a také přidejte do mísy.
- Smíchejte společně s fazolemi, kukuřicí, chilli, kurkumou a solí.
- Pomocí vidličky nebo mačkadla na brambory vše rozmačkejte.
- Namočte si ruce a tvarujte placky. Ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Dejte do trouby na 25 minut při 200 °C.
- Hlídejte, aby se placky nespálily, během pečení jednou otočte.