Ideální letní oběd/večeře do 10 minut. Salát s rýžovými nudlemi, čerstvou zeleninou a arašídovou zálivkou je lehký a snadný na přípravu. Recept vzniknul při improvizovaném vaření ze zbytků zeleniny, kterou jsem našla doma. Přidat můžete i arašídy nebo opečené tofu.
Pár tipů:
- Čerstvý kadeřávek kupuji na trzích v Holešovicích.
- Rýžové nudle používám tenké = vlasové.
- Mrkev strouhám na plátky pomocí škrabky.
Salát je skvělý i jako předkrm nebo jako příloha.
Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2
INGREDIENCE
- 100 g rýžových nudlí (vlasových)
- 50 g baby špenátu
- 70 g kadeřávku
- 1 mrkev
- 1 lžíce lněného semínka
- 1 lžička černého sezamu
- 1 lžíce arašídového másla
- 3 lžíce teplé vody
- 1/2 lžičky octu
- špetka soli
- špetka pepře
POSTUP
- V hrnci přivedeme vodu k varu, vypneme a ponoříme do ní rýžové nudle (na pár minut podle návodu).
- V míse smícháme špenát, nasekaný kadeřávek a mrkev nastrouhanou na proužky pomocí škrabky.
- Přidáme lněné semínko a černý sezam. Promícháme.
- V menší misce smícháme arašídové máslo s teplou vodou (máslo získá tekutější konzistenci), octem, solí a pepřem.
- Přilijeme do mísy, přidáme také již uvařené nudle a promícháme.
- Hotovo!