Snadná zeleninová polévka s cizrnou a rajčaty – uvařená do 30 minut. Brambory i cizrna hodně zasytí, takže zastoupí i plnohodnotnou večeři.
Dobrá čerstvá rajčata jsou přes zimu problém, ale dají se sehnat + vždy přidávám sterilovaná krájená z plechovky. Recept na domácí zeleninový vývar najdete tady – zabere něco málo přes hodinu, ale můžete udělat větší množství, dát do mrazáku a pak vytáhnout dle potřeby. Polévku už nemusíte moc dochucovat, na závěr jen sůl a čerstvou petržel.
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4 – 5
INGREDIENCE
- 3 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 4 brambory
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 250 g krájených rajčat
- 4 čerstvá rajčata (zbytek co jsem měla doma, můžete vynechat)
- 1 l domácího zeleninového vývaru
- 350 g cizrny (předem uvařené/sterilované)
- sůl
- hladkolistá petržel (na závěr)
POSTUP
- Olej rozpalte v hrnci a na něm orestujte nakrájenou cibuli.
- Přidejte pokrájené brambory, mrkev, petržel a rajčata.
- Promíchejte a zalijte zeleninovým vývarem.
- Vařte pod pokličkou 25 – 30 minut, dokud zelenina nezměkne. Podle potřeby dolijte vývarem.
- Přidejte cizrnu, dochuťte solí a na závěr přidejte čerstvou petržel.