Křupavý a extra česnekový chleba chutná nejlíp ještě teplý. Základem je hodně česneku, nasekaná čerstvá petržel a rostlinný tuk, kterým namažete pečivo. Použít můžete i starší chleba nebo bagetu. Obojí bude chutnat skvěle.
Pozor: Některým lidem nedělá česnek ve větší míře dobře (pálení žáhy, nevolnost..), proto dávejte pozor na množství použitého česneku i konzumace.
Doba přípravy: 20 minut
INGREDIENCE
- 1/2 cibule
- 4 lžíce rostlinného másla (tuku – používám Alsan BIO)
- 8 stroužků česneku
- 4 lžíce nasekané petrželi
- sůl
- pepř
- chleba
POSTUP
- Cibuli nakrájejte na proužky a orestujte na pánvi s 1 lžící másla.
- Poté přendejte do misky, přidejte zbytek másla, nadrobno nakrájený (nebo prolisovaný) česnek, nasekanou petržel, sůl a pepř. Vše smíchejte dohromady.
- Směsí potřete krajíce chleba a dejte zapéct do vyhřáté trouby na 180 °C na 10 minut.