Receptů na saláty není nikdy dost, takže ani tabouleh tu nesmí chybět. Je v něm hodně bylinek, které dochutí jídlo víc než cokoliv na světě, šťavnatá rajčata a pokud máte, přidejte navíc zaatar (směs koření typická pro Blízký východ, hojně přidávaná do hummusu – koupíte ve specializovaných obchodech, tu chuť budete milovat). Ať už jako příloha nebo lehká večeře, kombinace bulguru a petržele chutná vždycky skvěle.
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4 – 5
INGREDIENCE
- 120 g bulguru
- 4 velká rajčata
- 1 cibule
- 2 svazky hladkolisté petržele
- hrst máty
- čerstvě mletý pepř
- špetka skořice
- 1/2 lžičky římského kmínu
- sůl
- zaatar (můžete vynechat)
- šťáva z 1/2 citrónu
- 4 lžíce olivového oleje
POSTUP
- Bulgur dejte vařit na 15 minut ve vroucí osolené vodě (na 1 díl bulguru cca 2 díly vody).
- Rajčata nakrájejte na menší kousky (já při přípravě odřezávám tuhou část, odkud vyrůstá stopka).
- Cibuli nakrájejte najemno.
- Petržel a mátu otrhejte, budete potřebovat pouze lístky. Nasekejte na menší kousky.
- Bulgur smíchejte s rajčaty, cibulí, petrželí a mátou.
- Přidejte pepř, skořici, římský kmín, sůl, zaatar a zakápněte citrónovou šťávou a olivovým olejem.
- Vše zlehka promíchejte, dejte na pár minut odležet a servírujte.
- V lednici salát vydrží do druhého dne.