Sladká ovesná kaše je klasika, ale její slaná verze mě momentálně baví o něco víc. Spoustu možností jak ji připravit – vločky stačí zalít vodou, ingredience obměňovat podle toho, co zrovna máte doma, nahoru čerstvé bylinky. A dát si ji můžete klidně k snídani, obědu i večeři.
Nejvíc se mi osvědčila kombinace s nakrájenými sušenými rajčaty naloženými v oleji. Než je přidáte do směsi vloček a koření, nechte je okapat do ubrousku. Kaše je pak krásně krémová a není potřeba moc solit, protože rajčata jsou slaná dost.
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 15 minut
INGREDIENCE
- 100 g cherry rajčat
- 1 lžička olivového oleje
- 1/2 červené cibule
- 120 g jemných ovesných vloček
- 1 lžička kurkumy
- 440 ml vody
- špetka soli
- čerstvě mletý pepř
- 120 g sušených rajčat
- čerstvá pažitka
POSTUP
- Cherry rajčata dejte na plech vyložený pečicím papírem, následně do trouby vyhřáté na 190°C.
- Na pánvi s olivovým olejem orestujte plátky červené cibule. Jakmile začne zlátnout a rozvoní se, dejte z pánve stranou do misky.
- Na stejné pánvi pak orestujte ovesné vločky s kurumou po dobu jedné minuty.
- Zalijte vodou a míchejte. Jakmile začne kaše houstnout, přidejte sůl a pepř.
- Do kaše přidejte nakrájená sušená rajčata, vše důkladně promíchejte.
- Hotovou kaši podávejte s orestovanou cibulí, pečenými rajčaty a čerstvou pažitkou.