Salát s ananasem, rajčaty a koriandrem = jedno z nejlepších jídel letošního léta. Díky tepelné úpravě nemá grilovaný ananas tak štiplavou chuť. Nejvíc si ho užijete na opečeném pečivu, v kombinaci s tacos nebo jako přílohu.
Jak poznat zralý ananas?
Až se vydáte do obchodu, pohlídejte si aby ananas nebyl plesnivý – to poznáte nejvíc vespod a v záhybech. Zralý ananas je pevný a sladce voní.
Salát s grilovaným ananasem, rajčaty a čerstvým koriandrem je jednoduchý na přípravu a určitě stojí za to ho vyzkoušet. Na závěr přidávám trochu pálivého chilli, citrónovou šťávu, pepř a olivový olej. Nic víc už není potřeba.
TIP: Nejen grilovaný ananas chutná skvěle, ale i broskve nebo banány. Pokud vám zbyde trochu ovoce navíc, ogrilujte ho a podávejte s kokosovou šlehačkou.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 minut
INGREDIENCE
- 1 ananas
- 1 cibule
- 700 g rajčat*
- čerstvý koriandr
- sušené chilli vločky
- čerstvě mletý pepř
- citrón
- olivový olej
*Rajčata dávám v poměru 1:1 s ananasem.
POSTUP
- Z ananasu odkrojte horní a dolní část a slupku ze stran.
- Podélně rozkrojte na cca 6 kusů, odkrojte tvrdší středovou část.
- Dejte na rozpálený gril a přiklopte na několik minut. Otáčejte, dokud se ananas neogriluje ze všech stran.
- Poté nakrájejte na kousky, přidejte najemno nakrájenou cibuli a rajčata.
- Dochuťte nasekaným koriandrem, chilli, pepřem, citrónovou šťávou a na závěr zakápněte olivovým olejem.
- Vše promíchejte a podávejte.