Šťavnatá růžičková kapusta, moje oblíbená zimní zelenina, připravená během 15 minut. Uvařte ji se štiplavým zázvorem, přidejte granátové jablko a dejte si ji o Vánocích jako přílohu nebo chod mezi cukrovím a večeří.
Kapustičky vybírejte tak, aby byly co nejvíc fresh – bez otlučenin a zažloutnutí. Zrníčka z granátového jablka vyndáte snadno pomocí vařečky – stačí jablko rozkrojit, otočit směrem dolů k míse a vařečkou „vyklepat“ přes slupku.
Tenhle recept najdete i na Bonami, včetně dalších veganských tipů na tradiční a netradiční večeři.
Počet porcí: 4
Dobra přípravy: 15 minut
INGREDIENCE
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžičky najemno nasekaného zázvoru
- 500 g kapustiček
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce sezamu
- ½ granátového jablka
- 60 g polníčku
POSTUP
- U kapustiček seřízněte spodní košťál, sloupněte nehezké svrchní lístky, omyjte, osušte a rozpulte.
- V nižším hrnci rozpalte olej, přidejte najemno nasekaný zázvor, kapustičky řezem dolů, osolte, opepřete.
- Poté promíchejte, přiklopte, stáhněte plamen na nejnižší a nechte 8 – 10 minut pod poklicí.
- Kapustičky posypejte sezamem a doplňte zrníčky granátového jablka.
- Podávejte společně s polníčkem.