Nenáročný recept na rychlé domácí vafle, které jsou super jednoduché a díky vaflovači se nemusíte skoro o nic starat. Oceníte hlavně o víkendu!
Největší radost mám z toho, že se mi povedlo docílit těsta bez kynutí, které je jednoduché a výsledné vafle jsou krásně křupavé. Dohromady vám recept zabere maximálně 15 minut. Podle chuti můžete do těsta přidat kakao nebo skořici.
Vaflovač: Jaký budete potřebovat?
Bez vaflovače se neobejdete. Dlouho jsem si ho přála, hlavně aby byl kvalitní a zároveň ne moc drahý pro případ, že by mě vaflování po pár pokusech omrzelo (určitě taky máte/měli jste doma spotřebič, který ležel ve skříni). Nakonec jsem si ho spontánně koupila v Tescu ve slevě za tři stovky. A to nejlepší? Slouží přesně tak, jak potřebuji, vafle se nepřipalují a používám ho častěji, než jsem si na začátku myslela.
Počet porcí: 3 – 4 vafle, záleží na velikosti vaflovače
Doba přípravy: 15 minut
INGREDIENCE
- 180 g špaldové mouky
- 1 lžička kypřicího prášku (bez fosfátů)
- 1 lžíce sirupu (datlového/javorového/rýžového..)
- 300 ml rostlinného mléka
- 2 lžíce kokosového oleje
- ovoce, puding nebo čokoláda na ozdobu
POSTUP
- Mouku prosijte přes sítko do mísy, přidejte kypřící prášek a zamíchejte metličkou.
- Přidejte sirup, mléko a kokosový olej. Těsto promíchejte tak, aby v něm nebyly hrudky.
- Pomocí naběračky nalijte těsto do nahřátého vaflovače, zavřete a nechte 4-5 minut péct (záleží na vaflovači, mně se rozsvítí kontrolka, že už je hotovo).
- Hotové vafle poznáte tak, že jdou vyndat pomocí dřevěné špachtle (ať nepoškrábete povrch vaflovače).
- Pokud jich děláte víc, dávejte je stranou na plech do trouby vyhřáté na 50°C, aby byly při servírování všechny teplé.
- Podávejte s ovocem, pudingem, čokoládou, sirupem nebo s čímkoliv, co máte rádi.