Zdravá, rychlá a jednoduchá ovesná kaše. Stačí párkrát vyzkoušet a trefit se do ideálně husté konzistence, která vám bude vyhovovat. Navrch dejte ovoce, oříšky a arašídové máslo. Někomu kaše nezachutná ani na stopadesátý pokus, ale tahle kokosovo-kakaová je dobrý start k tomu si ji oblíbit.
- Baví mě, že se kaše dá připravit na několik způsobů – sladká, slaná nebo den předem (přes noc ji necháte nabobtnat v lednici).
- Základem jsou ovesné vločky: Já používám jemně mleté, pro bezlepkovou variantu sáhněte po vločkách bez lepku.
- Mléko: Nejlepší je kokosové, pro méně tučnou variantu použijte ovesné, rýžové nebo sójové.
- Sirup = javorový, agávový, datlový nebo ho můžete úplně vynechat.
Doba přípravy: 5 minut
Počet porcí: 1
INGREDIENCE
- 250 ml kokosového mléka
- 1 lžíce nepraženého kakaa
- 50 g jemně mletých ovesných vloček
- 3 lžíce javorového sirupu
- ovoce, oříšky, semínka, arašídové máslo..
POSTUP
- Kokosové mléko nalijte do vyšší pánve nebo hrnce/kastrolu.
- Zahřejte a pomocí metličky rozmíchejte nepražené kakao.
- Nasypejte ovesné vločky a za stálého míchání přiveďte k varu, dokud kaše nezhoustne.
- Podle vaší chuti přidejte mléko nebo vločky, záleží jak moc hustou kaši preferujete.
- Stáhněte, přidejte sirup a servírujte společně s ovocem, oříšky a čímkoliv, co máte rádi.