Skořice, badyán, anýz a hřebíček je kombinace koření, která během podzimu a zimy provoní nejednu domácnost. A protože by byla škoda perníkovou směs používat jenom na cukroví, vyzkoušejte tyhle rychlé lívance bez kynutí.
Počet porcí: 2 – 3
Doba přípravy: 15 minut
INGREDIENCE
- 220 g hladké špaldové mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku (bez fosfátů)
- 2 lžičky perníkového koření
- špetka soli
- špetka muškátového oříšku
- 1 lžíce sirupu (datlového, rýžového..)
- 4 lžíce kokosového oleje (+ na vymazání lívanečníku)
- 400 ml ovesného mléka
POSTUP
- Hladkou mouku, kypřicí prášek, perníkové koření, sůl a špetku muškátového oříšku smíchejte společně se sirupem, kokosovým olejem a rostlinným mlékem.
- Vzniklé těsto promíchejte metličkou, která rozmíchá všechny nežádoucí hrudky.
- Lívanečník nebo pánev vymažte kokosovým olejem, rozehřejte na střední stupeň a pomocí naběračky nalijte těsto.
- Po minutě obraťte a nechte opékat stejnou dobu i z druhé strany.
- Hotové lívance dávejte na plech do trouby vyhřáté na 50°C. Zůstanou teplé až do doby podávání.
- Podávejte s ovocem, rozpuštěnou čokoládou, arašídovým máslem a s čímkoliv, co máte rádi.