Vylepšená granola s vůní perníkového koření. Skvělá snídaně, která vydrží několik dnů a můžete po ní sáhnout vždycky, když máte ráno naspěch.
Recept na domácí perníkovou granolu je podobný jako na dýňovou nebo čokoládovou variantu. Ingredience dávejte klidně od oka. Na přípravu stačí jedna velká mísa, do které nasypete vločky jako základ a pak už přidáváte libovolné oříšky, semínka nebo čokoládu.
Doba přípravy: 30 minut
INGREDIENCE
- 300 g ovesných vloček
- 100 g pekanových ořechů
- 100 g lískových oříšků
- 30 g s konopných semínek
- 30 g slunečnicových semínek
- 30 g lněných semínek
- 3 lžíce světlého sezamu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 100 ml rýžového sirupu
- 1 lžíce arašídového másla
- 80 g hořké čokolády (80 – 90%)
- 1 lžíce perníkového koření
POSTUP
- Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, nasekané oříšky a semínka.
- Ve vodní lázni nechte rozpustit kokosový olej s rýžovým sirupem, arašídovým máslem, čokoládou a perníkovým kořením.
- Tekutou směs zamíchejte do mísy a pořádně promíchejte.
- Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 190°C a nechte péct 10 minut z jedné strany, poté promíchejte a nechte péct dalších 5 – 10 minut.
- Dejte pozor, aby se granola nepřipálila – měla by být propečená a suchá.
- Vyndejte z trouby, nechte vychladnout, promíchejte s plátky kokosu a přendejte do uzavíratelné sklenice.
- Domácí čokoládová granola nejlépe chutná s kokosovým mlékem a ovocem.