Lehce křupavé na povrchu, ale zároveň ne vysušené. Brambory se slupkou stačí obalit v koření, trošce oleje a upéct v troubě. Pečené jsou nejlepší s výrazným koriandrovým dipem.
Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2
INGREDIENCE
BRAMBORY
- 800 g brambor
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička soli
DIP
- 5 lžic sójového jogurtu
- 3 lžíce koriandru
- pár kapek citrónové šťávy
- pár kapek octa
- pepř
- sůl
POSTUP
- Brambory nejprve umyjte a slupku vyčistěte kartáčkem od nečistot.
- Osušte v bavlněné utěrce a nakrájejte na podlouhlé měsíčky.
- Ve větší míse smíchejte olej, mletou papriku a sůl.
- Přidejte brambory a promíchejte, aby se směsí obalily ze všech stran.
- Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do horkovzdušné trouby na 190 °C na 25 – 30 minut (záleží na typu trouby).
- Mezitím si připravte dip – jogurt, koriandr, citrónovou šťávu a ocet společně rozmixujte. Dochuťte pepřem a solí.
- Hotové brambory podávejte společně s dipem.