Snídaně je jedna z věcí, která mě ráno spolehlivě vytáhne z postele. V zimě se po probuzení těším na teplou snídani – nejčastěji ovesnou kaši nebo pečené ovoce. Tyhle banány s arašídovým máslem, posypané kakaem a kakaovými boby jsou top. Připravit je můžete i jako dezert nebo v létě během grilování.
Banány jsou super i grilované, ty nechávám komplet ve slupce. Pak stačí naříznout, vydlabat měkký vnitřek a jíst společně s kokosovým mlékem nebo arašídovým máslem. Co se týče přípravy v troubě, před pečením je podélně rozříznu a posypu kakaem. Do patnácti minut hotovo!
Pečené banány můžete jíst jen tak, přidat do kaše nebo snídat s granolou. Možná si to jen nalhávám, ale s trochou představivosti mi chuťově připomínají likérovou špičku. Z banánů. OK.
TIP: Banány můžete posypat skořicí či kokosem a arašídové máslo vyměnit za hořkou čokoládu. Tím rozhodně nic nezkazíte.
Počet porcí: 1 porce (2 banány)
Doba přípravy: 20 minut
INGREDIENCE
- 2 banány
- 1 lžička nepraženého kakaa
- 200 ml kokosového mléka
- 3 lžíce arašídového másla
- drcené kakaové boby na posypání
POSTUP
- Banány rozřízněte na dvě poloviny a dejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Zlehka posypejte kakaem.
- Dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15 minut (v případě, že jsou banány přezrálé, stačí jim 10 minut).
- Mezitím v kastrolu zahřejte kokosové mléko a rozpusťte v něm arašídové máslo.
- Upečené banány přelijte a podávejte posypané kakaovými boby.