Bruschetta al pomodoro je v létě jedno z mých nej nej svačinových jídel. A i přesto, že nedám dopustit na čerstvá rajčata, tak bych tuhle verzi z trouby mohla jíst furt.
P.S.: Pečivo potírám pomazánkou Natural od Lunter, jinak stačí pokapat olivovým olejem nebo natřít pestem.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 15 minut
INGREDIENCE
- 15 cherry rajčat
- 1 lžička šťávy z citrónu
- čerstvě namletý pepř
- pár kapek olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 4 krajíce celozrnného chleba
- dvě hrsti čerstvé bazalky
POSTUP
- Troubu předehřejte na 200°C a na plech vyložený pečicím papírem dejte rajčata – část rozkrojte na poloviny řezem nahoru, část nechte vcelku.
- Pokapejte šťávou z citrónu a opepřete.
- Vložte do trouby na 10 minut.
- Mezitím si na pánvi rozpalte pár kapek olivového oleje, přidejte nakrájený česnek a rychle orestujte. Pozor, ať ho nespálíte. Dejte stranou.
- Poté na pánvi opečte celozrnný chléb z obou stran.
- Chleby zakápněte olivovým olejem (nebo namažte zmiňovanou pomazánkou), přidejte pečená rajčata, česnek a čerstvou bazalku.