Zdravý obědový salát s okurkou, tempehem a aromatickou mátou. Recept, který zvládne každý a zabere jen pár minut. Dát si ho můžete i jako druhou večeři nebo vzít s sebou do krabičky na svačinu do práce/do školy.
Salát obsahuje hodně bílkovin: tempeh a máslové fazole, které vás zasytí na delší dobu a nestane se, že dostanete za chvilku znovu hlad. Ráda kombinuji čerstvou zeleninu s tepelně upraveným tempehem, který okořením a dám opéct na pánev – skvěle pak funguje s výraznou mátou.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 10 minut
INGREDIENCE
- 200 g uzeného tempehu
- mletá paprika
- 300 g máslových fazolí*
- 1 salátová okurka
- 2 snítky čerstvé máty
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vody
- 1 lžička octa
- 1 lžíce hořčice
*Ve skle/plechovce nebo dejte použijte fazole v suchém stavu – den předem namočte, druhý den slijte a povařte cca 1 hodinu do změknutí.
POSTUP
- Uzený tempeh nakrájejte na kostičky, posypejte mletou paprikou a opečte na pánvi s trochou oleje.
- Mezitím slijte máslové fazole z plechovky, propláchněte a dejte do mísy.
- Přidejte nakrájenou okurku, čerstvou mátu a hotový tempeh.
- V menší misce udělejte zálivku: Smíchejte olivový olej, vodu, ocet a hořčici. Přidejte do mísy a vše dohromady promíchejte.