Recept na veganské lívance bez kynutí, díky kterému ušetříte čas a můžete si je připravit kdykoliv. Jsou krásně nadýchané, takže je stačí jen přelít čokoládou a posypat ovocem.
- Lívance dělám v lívanečníku, ale použít můžete i klasickou pánev.
- Těsto by mělo mít o něco hustější konzistenci než palačinkové.
- Aby se lívance nepřipálily: Lívanečník před přípravou vymažte olejem.
INGREDIENCE
- 220 g hladké špaldové mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku (bez fosfátů)
- špetka soli
- 1 lžíce sirupu (datlového, rýžového..)
- 4 lžíce kokosového oleje (+ na vymazání lívanečníku)
- 400 ml rostlinného mléka
POSTUP
- Hladkou mouku, kypřicí prášek a sůl smíchejte společně se sirupem, kokosovým olejem a rostlinným mlékem.
- Vzniklé těsto promíchejte metličkou, která rozmíchá všechny nežádoucí hrudky.
- Lívanečník nebo pánev vymažte kokosovým olejem, rozehřejte na střední stupeň a pomocí naběračky nalijte těsto.
- Po minutě obraťte a nechte opékat stejnou dobu i z druhé strany.
- Hotové lívance dávejte na plech do trouby vyhřáté na 50°C. Zůstanou teplé až do doby podávání.
- Podávejte s ovocem, rozpuštěnou čokoládou a s čímkoliv, co máte rádi:)