Vybírání dezertu beru zodpovědně a přistupuji k němu jako k životnímu rozhodnutí. Nikdy nevíš, kdy to bude naposled! Proto u mě pravidelně vítězí všechno, co obsahuje čokoládu. A je jedno, jestli si dám čokoládový dort nebo čokoládu s čokoládou. Tentokrát to vyhrály cupcakes s nadýchaným sněhovým krémem a čokoládovou polevou. Veganství se opět posunulo o level výš!
Jakkoliv složitě mohou cupcakes vypadat, chci vás ujistit, že je to brnkačka. A to vám říkám já, člověk s malou trpělivostí. Varovat vás můžu jenom před čokoládou, která skončí v cupcakes, na nich a taky všude kolem. Ne že by mi to vadilo.
Nejsem žádná cukrářka, proto sem přidávám i motivační fotku toho, jak krásně umí čokoláda schovat všechny nedokonalosti. Už jsem zmiňovala, že ji miluju?
Počet porcí: 6 cupcakes (záleží na formě)
Doba přípravy: 40 minut
INGREDIENCE
Základ cupcakes
- 120 g špaldové mouky
- 50 g třtinového cukru
- 2 lžíce nepraženého kakaa*
- 1 lžička prášku do pečiva
- 100 ml roslinného mléka
- 60 g hořké čokolády
- 2 lžíce kokosového oleje**
*Můžete dát samozřejmě i normální, ale já na raw kakao nedám dopustit, zejména pro jeho vůni.
**Kokosový olej nahradíte i slunečnicovým nebo jiným s neutrální chutí (ať vás ani nenapadne dávat tam olivový).
Nadýchaný krém
- 70 ml aquafaby (nálevu z cizrny)*
- 4 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce cukru krystal
- 1 lžíce xantanové gumy**
*Když uděláte víc než na 6 cupcakes, nic se nestane. Sníh něžně smíchejte s čokoládou a vykouzlíte výbornou veganskou pěnu (nebo se inspirujte dalšími recepty z aquafaby).
**Několikrát se mi sníh podařil i bez ní a držel! Jako náhražku jsem viděla používat i tapiokový či jiný škrob (nemám vyzkoušeno), aby sníh lépe držel.
Poleva
- 150 g hořké čokolády
- 3 lžíce kokosového oleje
POSTUP
Těsto – základ na cupcakes
- V míse smíchejte mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva.
- Přilijte rostlinné mléko.
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem. Zlehka zamíchejte do těsta.
- Těsto promíchejte pomocí metličky (nebo v robotu), zamezíte vzniku nežádoucích hrudek.
- Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo vymažte olejem a vysypejte moukou.
- Nalijte těsto do formy, vždy maximálně do 3/4, aby vám nevyběhlo ven.
- Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 15 – 20 minut, dokud nebude základ hotový (otestujte pomocí špejle – když se na ni těsto nelepí, vyndejte z trouby). Nechte vychladnout.
- Pokud cupcakes vyběhly moc do výšky, maličko je před zdobením seřízněte nožem.
Nadýchaný krém
- Aquafabu neboli nálev z cizrny prošlehejte s cukrem a xantanovou gumou do pevné a lesklé konzistence. Trvá to asi 10 minut (tady podrobný návod, jak na aquafabu).
- Pomocí cukrářského sáčku ozdobte upečený základ. Dejte na 10 minut do lednice.
Čokoládová poleva
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem. Nechte vychladnout.
- Hotovou polevu přelijte do hrnku nebo jiné vyšší nádoby.
- Cupcakes namáčejte do polevy jeden po druhém. Musí se co nejvíc ponořit.
- Dejte stranou (ideálně na mřížku, aby čokoláda okapala) a nechte vychladit 15 – 20 minut v lednici.
Pingback: generic for viagra()
Pingback: cialis 20 mg price()
Pingback: cialis for sale()
Pingback: prices of cialis()
Pingback: viagra 50mg()
Pingback: ed pills gnc()
Pingback: medicine erectile dysfunction()
Pingback: ed pills otc()
Pingback: cialis 10mg()
Pingback: rx pharmacy()
Pingback: best online pharmacy()
Pingback: cialis online()
Pingback: cialis visa()
Pingback: cheap levitra()
Pingback: vardenafil pill()
Pingback: levitra online pharmacy()
Pingback: online casino real money paypal()
Pingback: online slots real money()
Pingback: generic viagra india()
Pingback: best real casino online()
Pingback: casino online slots()
Pingback: buy cialis online safely()
Pingback: cash advance online()
Pingback: cash loan()
Pingback: payday loans()