Lehký dezert, jehož základ tvoří vyšlehaný sníh s cukrem. V troubě se peče/suší tři hodiny na nízkou teplotu a při servírování, pod tíhou krému, dokonale zkřehne. Pusinkový dort Pavlova můžete udělat v klasické velikosti nebo jako mini verzi. Ta působí o něco estetičtěji při servírování a můžete si s ní vyhrát.
Sama jsem se několikrát přesvědčila, že i malá nepozornost může celý dezert pokazit. Přidávám pár rad pro začátek:
- Dejte pozor, aby mísa i metla na šlehání byly čisté a vytřené do sucha.
- Cukr zašlehávejte postupně.
- Troubu předehřejte a neměňte během pečení teplotu. Stejně jako neotvírejte troubu.
- Hotové Pavlovy musí jít z pečícího papíru snadno sundat – nesmí se lepit.
- Nevystavujte Pavlovy zbytečně velkému teplotnímu rozdílu: Po upečení troubu vypněte a nechte vychladnout uvnitř.
- Dejte pozor na vlhkost – ovocný rozvar i krém přidejte až před samotným servírováním, Pavlova začne okamžitě měknout.
V podstatě jde o větší verze pusinek, které se suší a měly by jít snadno rozlomit.
Veganská Pavlova z aquafaby – nálevu z cizrny chutná nejlépe s kokosovou šlehačkou. Tu dělám z vyšlehaného a ztuhlého kokosového mléka/krému (záleží na typu). Není potřeba sladit. Na závěr zdobím ovocem, rakytníkovým olejem a pod dezert přidávám rozvařené a rozmixované lesní ovoce s agávovým sirupem. Všechny ingredience na zdobení můžete přidávat podle chuti, sezóny a toho, co zrovna máte doma.
Počet porcí: 10
INGREDIENCE
Pavlova
- 100 ml aquafaby
- 1/4 lžičky vinného kamene
- 1/2 lžičky moučkového cukru
- 1/3 lžičky kukuřičného škrobu
- 100 g krupicového cukru
Kokosový krém
- 400 ml plechovka kokosového mléka/krému
Ovocný rozvar
- 200 g (mraženého) lesního ovoce
- 4 lžíce agávového sirupu
Zdobení
- rakytníkový sirup
- čerstvé ovoce (borůvky/maliny..)
- meduňka
- drcené kakaové boby
POSTUP
- V míse robotu začněte šlehat aquafabu s vinným kamenem a moučkovým cukrem přibližně 6 minut na vyšší otáčky, dokud nevznikne sníh.
- Přidejte kukuřičný škrob a po lžících přisypávejte cukr (s prodlevou cca 20 sekund). Šlehejte.
- Výsledný sníh musí být pevný – zkuste otočit mísu vzhůru, neměl by se ani hnout.
- Na plech vyložený pečicím papírem rozdělte sníh pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku. Vždy udělám vyšší špičku a nahoře zmáčknu lžící, aby vznikla prohlubeň (tvar hnízda), která se lépe plní kokosovým krémem.
- Sušte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 110°C cca 3 hodiny. Musí jít snadno odlepit od pečicího papíru. Troubu vypněte a Pavlovy nechte zchladnout uvnitř (ideálně třeba přes noc).
- Ztuhlé kokosové mléko dejte do mísy a pomocí šlehače prošlehejte. Trochu změkne a půjde s ním pracovat jako s normální šlehačkou.
- Ovoce míchejte v kastrolu společně se sirupem, dokud se nerozvaří. Rozmixujte a nechte vychladnout.
- Servírujte na talíř, na který mašlovačkou naneste ovocný rozvar, doprostřed položte Pavlovu, přidejte krém, pokapejte rakytníkovým olejem a doplňte čerstvým ovocem, meduňkou a kakaovými boby (nebo tím, co máte rádi).
Pingback: cost of viagra()
Pingback: cialis canadian pharmacy()
Pingback: where to buy cialis online()
Pingback: viagra cialis()
Pingback: where to buy cialis online()
Pingback: viagra generic()
Pingback: online pharmacy viagra()
Pingback: new ed pills()
Pingback: cheap ed pills()
Pingback: ed meds online()
Pingback: cialis 20 mg()
Pingback: canada pharmacy()
Pingback: Viagra or cialis()
Pingback: vardenafil dosage()
Pingback: online levitra()
Pingback: empire city casino online()
Pingback: real money casino online()
Pingback: herbal viagra()
Pingback: online casinos()
Pingback: real casino online()
Pingback: generic cialis canada()
Pingback: personal loan()
Pingback: instant loans()
Pingback: payday advance()
Pingback: generic cialis()