Míchané tofu inspirované (chutí i strukturou) míchanými vajíčky. Základem receptu je tofu a černá sůl se sirovodíkovou vůní, která připomíná vajíčka. Míchané tofu je skvělé v kombinaci s cibulí, fazolemi v rajčatové omáčce, špenátem a rajčaty.
Tofu natural je pevná kostka tofu bílé barvy. Připravíte s ním spoustu skvělých jídel, jen je potřeba ho správně upravit. V receptu na míchané tofu ho rozdrobíte mezi prsty.
Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 1
INGREDIENCE
- 200 g tofu natural
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kurkumy
- 1 lžičky černé soli
- čerstvě mletý pepř
POSTUP
- V míse rozdrobte tofu natural. Stačí ho mnout mezi prsty a půjde to samo.
- Na pánvi rozpalte olej, přidejte tofu a okořeňte kurkumou, která mu dodá žlutou barvu.
- Promíchejte vařečkou. Dávejte pozor, aby se nepřipálilo.
- Posypejte černou solí, pepřem a za stálého míchání opékejte asi 4 minuty.
- Podávejte samotné, na opečeném chlebu nebo se zeleninou.