Naučte se tofu připravovat tak, aby vám chutnalo. Obyčejné natural stačí správně dochutit, opéct dopředu na pánvi a díky tomu bude krásně křupavé. Arašídová marináda dodá tofu skvělou a tak akorát pálivou chuť. Vyzkoušejte!
Výraznou chuť pálivé arašídové marinády vstřebá tofu poměrně rychle. Klidně ho nechte marinovat delší dobu – hodinu až dvě. Poté zprudka opečte na pánvi. Na stejné pánvi pak můžete připravit i zeleninu (já dělám nejčastěji pak choi, fazolové lusky nebo brokolici). Servírujte dohromady s rýží. Momentálně je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel, tak doufám a věřím, že i vám bude chutnat.
P.S.: Sójová omáčka je sama o sobě dost slaná, proto do marinády nepřidávám sůl navíc.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 15 minut
INGREDIENCE
- 200 g tofu natural
- 1 – 2 lžičky škrobu
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce arašídového másla*
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička chilli
- 4 lžíce kokosového mléka
- 1 lžíce limetkové šťávy
- sezamová semínka
+ zelenina a rýže
*Já používám crunchy verzi s kousky arašídů.
POSTUP
- Tofu nakrájejte na větší kostičky a obalte ve škrobu.
- Přendejte na rozpálenou pánev s olejem a zprudka opečte ze všech stran. Tofu dejte stranou.
- Arašídové máslo rozehřejte v misce nad párou (ve vodní lázni), aby se rozpustilo a šlo snadno promíchat s ostatními ingrediencemi.
- K arašídovému máslu přidejte sójovou omáčku, chilli, kokosové mléko a limetkovou šťávu.
- Tofu přendejte do připravené arašídové marinády a obalte ze všech stran.
- Znovu rozpalte pánev a tofu na ní zprudka opečte. Na pánev nalijte všechnu zbylou marinádu.
- Hotové tofu posypejte sezamem a podávejte společně s rýží a se zeleninou.