Hustá polévka plná zeleniny, fazolí, tofu a kysaného zelí. Hezky zahřeje a zároveň zasytí, takže si ji můžete dát k večeři nebo ve větším množství i k obědu místo hlavního jídla.
- Uzené tofu se hodí do polévky nejvíc. Pokud použijete natural, orestujte ho předem na pánvi.
- Na závěr jsem přidala špenát, ale hodí se i listy pak choi nebo zbytky kadeřávku.
Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6
INGREDIENCE
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 200 g uzeného tofu
- 400 g bílých máslových fazolí (z plechovky)
- 200 g pasírovaných rajčat
- 1 l zeleninového vývaru
- 300 g kysaného zelí
- sůl
- pepř
- špenát (nebo zbytek listů pak choi/kadeřávek..)
POSTUP
- Ve větším hrnci rozpalte olivový olej a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli.
- Přidejte oloupanou a nakrájenou mrkev, petržel, dochuťte paprikou, kmínem, přidejte tofu, fazole a rajčata.
- Promíchejte, zalijte vývarem a vařte 15 – 20 minut do změknutí.
- Přidejte vymačkané zelí, osolte, opepřete a přimíchejte nasekaný špenát.