Poctivá bramboračka, kterou řadím mezi nejlepší polévky vůbec. Tahle je veganská, bez hub (klidně si je ale namočte předem a přidejte do hrnce) a tak akorát hustá. A když vám zbydete, uvidíte, že druhý den bude chutnat ještě lépe!
Příprava je rychlá a výsledná porce vychází na pár korun. Základem je kořenová zelenina, domácí vývar, koření a na závěr trochu čerstvé petrželky. M-I-L-U-J-U!
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4
INGREDIENCE
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1 l domácího zeleninového vývaru
- 800 g brambor
- 1 mrkev
- 1 petržel
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- majoránka
- čerstvá petrželka
POSTUP
- Olej rozpalte v hrnci, přidejte najemno nakrájenou cibuli a zpeňte dozlatova.
- Posypejte moukou a míchejte vařečkou tak, aby vznikla jíška, která polévku zahustí.
- Přidejte kmín, zalijte domácím vývarem a přiveďte k varu.
- Do hrnce přidejte oloupanou a na kousky nakrájenou zeleninu – brambory, mrkev, petržel.
- Vařte pod pokličkou 25 – 30 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Dochuťte solí, pepřem, majoránkou a na závěr přidejte čerstvou petrželku.