Jeden z důvodu, proč si mě cizrnový hummus tak získal, je také to, že se dá připravit na několik různých způsobů. Můžete ho rozmixovat s červenou řepou, sušenými rajčaty nebo s pečenou paprikou a pokaždé bude chutnat skvěle.
Počet porcí: 4
INGREDIENCE
- 1 větší červená řepa
- 2 snítky tymiánu
- 420 g uvařené cizrny
- 2 lžíce sezamové pasty tahini
- 2 stroužky česneku
- šťáva z jednoho citrónu
- 1 lžička soli
- špetka čerstvě mletého pepře
- 100 ml olivového oleje
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 60 ml vody
- 1 lžíce sezamových semínek
POSTUP
- Červenou řepu zakápněte trochou olivového oleje a společně s jednou snítkou tymiánu pečte v troubě vyhřáté na 200°C přibližně hodinu. Řepu propíchejte vidličkou a nechte vychladnout, poté oloupejte a nakrájejte.*
- Do mixéru dejte cizrnu, nakrájenou řepu, tahini, česnek, citrónovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej, římský kmín a zalijte vodou.
- Vše rozmixujte. Pokud se hummus s červenou řepou začne v mixéru zasekávat, přilijte více vody a pokračujte v mixování.
- Servírujte společně s kapkou olivového oleje, zbytkem čerstvého tymiánu, čerstvým pepřem a se sezamovými semínky.
*TIP: Červenou řepu loupejte buď v rukavicích nebo ještě lépe – ruce si potřete olivovým olejem, který vás ochrání před obarvením rukou narůžovo.