Avokádo, rajčata, koriandr a dalších pár ingrediencí, ze kterých během pár minut vznikne super večeře. Guacamole mám nejradši s nachos nebo jako dip k tacos s jackfruitem. A protože avokádo po určité době oxiduje = hnědne (stejně jako banán), přidejte k němu šťávu z limetky, která proces zastaví. Ideální je sníst guacamole hned.
Doba přípravy: 5 minut
INGREDIENCE
- 2 avokáda
- 2 rajčata
- 1 stroužek česneku
- 1/2 červené cibule
- 1/2 limetky
- špetka mletého chilli
- sůl
- pepř
- čerstvý koriandr
+ nachos, uzené tofu
POSTUP
- Rajčata nakrájejte na drobné kousky (vyjměte střed) a dejte do misky.
- Přidejte najemno nakrájený česnek a cibuli.
- Avokádo rozpůlte, vyjměte pecku a vydlabejte do misky. Rozmačkejte vidličkou nebo mačkadlem (fakt se tomu tak říká?) na brambory.
- Promíchejte, zakápněte šťávou z limetky a ochuťte chilli, pepřem a solí.
- Na závěr přidejte nasekaný koriandr a promíchejte.
P.S.: Pokud guacamole podáváte se slanými nachos, uberte v receptu na soli. A na závěr posypejte nastrouhaným uzeným tofu!