Jeden z receptů, který když uvaříte jednou, budete už vařit pořád. Neznám snad nikoho, komu by fazolový guláš nechutnal. Jednoduché jídlo z brambor, fazolí a cibule připravíte v jednom hrnci, což znamená malou spotřebu nádobí a taky fakt, že si ho snadno uvaříte i venku na ohni.
Cena guláše vychází na pár korun, obzvlášť když koupíte fazole v suchém stavu, předem namočíte a pak uvaříte. Já si ale většinou kupuji v plechovce.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 35 minut
INGREDIENCE
- 3 lžíce oleje
- 500 g cibule
- 600 g brambor
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce drceného kmínu
- 1 lžička majoránky
- špetka chilli
- sůl
- 500 g fazolí
POSTUP
- Do hrnce dejte olej a osmahněte na něm nahrubo nakrájenou cibuli.
- Přidejte brambory, mletou papriku a zamíchejte.
- Zalijte vodou nad brambory, přiklopte a povařte 20 minut do změknutí.
- Přidejte drcený kmín, majoránku, chilli a pomocí šťouchače na brambory jich pár rozmačkejte/maličko rozmixujte tyčovým mixérem, aby byl fazolový guláš tak akorát hustý.
- Osolte, přidejte fazole (předem slijte a propláchněte) a zamíchejte.
- Podávejte s chlebem.