Podobně jako jsem si oblíbila vláčné koláče z mrkve, cukety nebo červené řepy, mě nadchla chuť sladkých brownies z červených fazolí. Vůbec je tam nepoznáte a pokud chcete, s těstem se dá obstojně experimentovat – nahradit špaldovou mouku nebo místo cukru přidat datlovou pastu.
Brownies dělám čistě s kakaem, ale do těsta můžete přidat hořkou čokoládu nebo nasekané oříšky. V létě dělám variantu s malinami, které nasypu do formy až na závěr před pečením.
Forma: 30 x 30 cm
INGREDIENCE
- 350 g špaldové mouky
- 100 g třtinového cukru
- 50 g kakaa
- špetka skořice
- špetka soli
- 400 g fazolí
- 350 ml rostlinného mléka
POSTUP
- V míse smíchejte mouku, třtinový cukr, kakao, skořici a sůl.
- Fazole rozmixujte tyčovým mixérem společně s rostlinným mlékem.
- Směs pomalu přidávejte do mísy k sypkým ingrediencím.
- Těsto nalijte do formy vyložené pečícím papírem.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 30 minut.
- Nechte vychladnout a podávejte samotné nebo třeba se zmrzlinou.