Rychlá domácí barbecue omáčka, kterou můžete podávat ke grilované zelenině, tofu nebo použít jako marinádu.
Příprava zabere 5 minut a potřebovat budete 1 menší misku a metličku na promíchání ingrediencí.
Hotová omáčka vydrží v lednici až 3 dny, ideální je spotřebovat hned – na grilování, marinádu nebo do sendvičů.
Objem: 1 sklenice (cca 300 ml)
Doba přípravy: 5 minut
INGREDIENCE
- 100 g rajčatového protlaku
- 110 ml vody
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky soli
- špetka chilli
POSTUP
- V míse smíchejte všechny ingredience dohromady a přelijte do sklenice.
- BBQ omáčku skladujte v lednici, kde vydrží 3 dny.