Cuket je teď všude plno, koupíte je za pár korun a černá čočka je jedna z nejzdravějších luštěnin. V kombinaci s koriandrem, mrkví a arašídovou zálivkou považuji tenhle salát za ideální letní oběd/večeři/přílohu.
Doba přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2
INGREDIENCE
- 150 g černé čočky
- 1 cuketa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 mrkev
- koriandr
- 1 lžíce arašídového másla
- 1 lžíce jablečného octa
- 3 lžíce vody
- sůl
- pepř
POSTUP
- Červenou čočku propláchněte a dejte vařit do vroucí vody na cca 20 minut, aby byla hotová na skus.
- Cuketu nastrouhejte na tenké plátky, zakápněte olivovým olejem a dejte péct na 15 – 20 minut do trouby.
- Mrkev nastrouhejte, koriandr nasekejte a následně smíchejte v jedné míse s hotovou čočkou a cuketou.
- Stranou prošlehejte (pomocí metličky) arašídové máslo s octem a vodou. Nalijte na salát.
- Osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.