Vafle s čokoládou jako ideální start dne, ať už je víkend nebo vás čeká milion povinností. Příprava zabere pár minut, o většinu práce se postará vaflovač. Potom už stačí jenom zalít čokoládou a posypat ovocem nebo čímkoliv, co máte rádi.
- Jaký vaflovač použít? Psala jsem o tom v prvním receptu na vafle.
- Zbyl vám jogurt navíc? Přidejte ho do těsta na jogurtové vafle.
Počet porcí: 6 vaflí, záleží na velikosti vaflovače
Doba přípravy: 30 minut
INGREDIENCE
- 360 g hladké mouky
- 100 g kakaa
- 2 lžičky kypřicího prášku (bez fosfátů)
- 2 lžíce sirupu (datlového/javorového/rýžového..)
- 700 ml rostlinného mléka
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 150 g hořké čokolády
POSTUP
- Mouku prosijte přes sítko do mísy, přidejte kakao kypřicí prášek a zamíchejte metličkou.
- Přidejte sirup, mléko a olej. Těsto promíchejte tak, aby v něm nebyly hrudky.
- Pomocí naběračky nalijte těsto do nahřátého vaflovače, zavřete a nechte 4-5 minut péct (záleží na vaflovači, mně se rozsvítí kontrolka, že už je hotovo).
- Hotové vafle poznáte tak, že jdou vyndat pomocí dřevěné špachtle (ať nepoškrábete povrch vaflovače).
- Pokud jich děláte víc, dávejte je stranou na plech do trouby vyhřáté na 50°C, aby byly při servírování všechny teplé.
- Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu
- TIP: pokud chcete aby čokoláda lépe tekla, přidejte lžíci kokosového oleje a promíchejte.