Jedna z nejlepších veganských krémových omáček, kterou zvládnete do pár minut. V receptu používám cizrnové těstoviny (lze nahradit pšeničnými), které skvěle zasytí.
Recept vzniknul ve spolupráci s rohlik.cz, kde teď nově najdete Alnaturu – značku potravin, kterou jsem dřív kupovala v DM (pak ji tam přestali prodávat). Kvalitní (vegan) potraviny za dostupnou cenu, největší výběr a dovoz domů = win win. Kromě čokolád tam najdete i tyhle bezlepkové fusilli z cizrnové mouky.
Aby byla papriková omáčka hezky krémová, budete potřebovat kešu a mixér (nebo food procesor). Část paprik rozmixuji a část nechám na pánvi, pak už stačí přidat cizrnu, těstoviny a čerstvou petržel.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
INGREDIENCE
- 125 g cizrnových těstovin
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 červené papriky
- 85 g kešu oříšků
- 3 lžíce sušeného lahůdkového droždí
- 1 lžička soli
- šťáva z 1/2 menšího citrónu
- 180 ml vody
- 300 g uvařené cizrny
- hladkolistá petržel
POSTUP
- Těstoviny dejte do hrnce s vroucí vodou a vařte 9 minut (podle návodu na obalu).
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte jemně nasekaný česnek a papriku nakrájenou na proužky. Nechte 5 minut restovat ze všech stran, poté pánev odstavte.
- Zhruba 3/4 množství paprikových proužků přendejte do mixéru, přidejte kešu, lahůdkové droždí, sůl, citrónovou šťávu, vodu.
- Rozmixujte na hladkou směs.
- Pánev znovu nahřejte, přidejte uvařenou cizrnu, hotové těstoviny a krémovou paprikovou omáčku.
- Vše promíchejte a navrch dejte hladkolistou petržel.