Tuhle cizrnovou omeletu připravíte během 10 minut. Potřebovat budete pánev, cizrnovou mouku a koření. Finální podobu už můžete ladit podle chuti a surovin, které máte doma.
Pár rad k nákupu:
- Veganská omeleta se připravuje z cizrnové mouky, kterou koupíte v obchodech s oddělením zdravých potravin (CountryLife, DM drogerie, Billa/Globus pod značkou Alnatura).
- Další nezbytnou ingrediencí je černá sůl, o které jsem psala v receptu na míchané tofu – tu koupíte také v obchodech se zdravou výživou. Tento druh soli má poměrně výraznou chuť připomínající vajíčka a stačí jí opravdu maličko, proto v omeletě uvádím i obyčejnou sůl.
- Žlutou barvu vykouzlí kombinace mouky a kurkumy.
- Omeletu připravuji s cibulí a rajčaty, ale záleží jenom na vás. Doporučuji přidat hrášek, žampiony nebo špenát.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 10 minut
Průměr pánve: 27 cm
INGREDIENCE
- 100 g cizrnové mouky
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky černé soli
- sůl
- pepř
- 230 ml vody
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/3 cibule
- 5 cherry rajčat
POSTUP
- V míse smíchejte cizrnovou mouku, kurkumu, černou a obyčejnou sůl a pepř.
- Pomocí metličky zamíchejte do sypkých ingrediencí vodu tak, aby nevznikly nežádoucí hrudky.
- Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli a po půl minutě rozmístěte cherry rajčata nakrájená na plátky.
- Zalijte připraveným těstem z cizrnové mouky a opékejte asi 2 minuty, poté otočte a počkejte další 2 minuty.
- Omeletu si dávám nejčastěji s rukolou nebo čerstvým špenátem, navrch můžete přidat i veganskou majonézu.