Můj nejoblíbenější recept na červenou čočku s mrkví a rajčaty, kterou připravíte v jednom hrnci a v zimě krásně zahřeje. Tuhle vydatnou dobrotu můžete jíst jen tak samotnou nebo s rýží.
Potřebovat budete cibuli, římský kmín, mrkev, trochu chilli, zeleninový vývar, červenou čočku, krájená rajčata a kokosové mléko na zjemnění. Navrch dávám jarní cibulku, ale klidně použijte zbylou nať z mrkví.
Vývar doporučuji připravit předem, zabere hodinu času a když ho uděláte ve větším hrnci, můžete zbytek zmrazit na později. Červenou čočku stačí propláchnout studenou vodou a pak jen přidat do hrnce k ostatním ingrediencím.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
INGREDIENCE
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 1 lžička římského kmínu
- 1/2 lžičky chilli
- 4 mrkve
- 0,7 l zeleninového vývaru
- 200 g červené čočky
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 1 lžička soli
- 200 ml kokosového mléka
- jarní cibulka
POSTUP
- V kastrolu rozpalte olivový olej a přidejte najemno nakrájenou červenou cibuli, římský kmín a nechte zpěnit.
- Přidejte chilli, mrkev, zamíchejte a zalijte zeleninovým vývarem.
- Vařte na mírném ohni 15 minut.
- Přidejte červenou čočku, rajčata a vařte dalších 10-15 minut.
- Osolte a zjemněte kokosovým mlékem. Nechte probublat 3 minuty a odstavte.
- Podávejte společně s jarní cibulkou.