Lehké a syté jídlo hotové do 15 minut, které chutná skvěle i zastudena. Tenhle recept vzniknul úplnou náhodou, když jsem improvizovala a vařila ze zbytků surovin. A povedlo se!
Doba přípravy: 12 minut
Počet porcí: 2
INGREDIENCE
- cca 150 g celozrnných špaget
- 1 lžíce mořské soli
- 3 lžíce bazalkového pesta*
- 1 zralé avokádo
- 10 sušených rajčat v oleji
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžíce dýňových semínek
- čerstvě mletý pepř
*Domácí pesto dělám jenom když vím, že ho stihnu spotřebovat. Jinak kupuji od značky Alnatura, to mám nejradši a je 100% veganské.
POSTUP
- Velký hrnec napusťte studenou vodou, přiveďte k varu, přidejte lžíci mořské soli a po chvilce vhoďte špagety. Odkryté vařte cca 10 minut. Poté slijte, ale neproplachujte!
- Špagety vraťte zpět do hrnce, promíchejte s pestem.
- Avokádo a sušená rajčata nakrájejte na kousky a společně se semínky zamíchejte do špaget.
- Na závěr každou porci lehce opepřete.