Brambory nejsou jenom jednotvárná příloha a protože existují stovky odrůd a receptů, byla by škoda je v kuchyni nevyužít. Mým bramborovým favoritem je jednoznačně recept na salát s koprem, který mám ještě radši než vánoční klasiku. A to nejlepší – většinu surovin (až na kopr) máte s největší pravděpodobností doma.
Kopr se hodí ke kořenové zelenině i do smetanových jídel. Často se používá do ochucených octů a nálevů (do okurek, naložené zeleniny..) nebo na konci při vaření. Nejlepší je ale čerstvý, kdy vynikne jeho chuť a vůně.
Počet porcí: 4-6 porcí
Doba přípravy: 45 minut
INGREDIENCE
- 1 kg brambor (typ A)
- 1 menší svazek kopru
- 1 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octa
- 1 lžička soli
- špetka čerstvě mletého pepře
POSTUP
- Brambory uvařte doměkka ve vroucí vodě. Slijte, nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na menší plátky/kousky.
- Cibuli nakrájejte, kopr nasekejte a společně s bramborami smíchejte ve větší míse.
- Zakápněte olejem, přilijte ocet a na závěr dochuťte solí a pepřem.