Batátové brownies s kokosovou šlehačkou navrchu – krémové a hezky vláčné. Díky sladkým bramborám není potřeba přidává moc cukru navíc (používám javorový sirup). Určitě stojí za vyzkoušení!
- Na přípravu batistových brownies budete potřebovat pouze mixér a jednu větší mísu.
- Pufovanou quinou koupíte v drogeriích DM a kromě toho, že se skvěle hodí do sladkých dezertů, je výborná i jen tak k snídani.
- A na závěr to nejlepší – kokosová šlehačka a nasekané lískové oříšky.
Počet porcí: cca 9
Doba přípravy: 1 hodina
Rozměr formy/zapékací misky: 20 x 20 cm
INGREDIENCE
Brownies
- 400 g batátů
- 300 ml kokosového mléka
- 100 g pufované quinoy
- 4 lžíce nepraženého kakaa
- 4 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce chia semínek
- 2 lžíce psyllia
Po upečení
- 400 ml kokosového mléka (přes noc v lednici)
- 80 g lískových oříšků
POSTUP
- Batáty oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte v páře do změknutí (cca 15 minut).
- Po vychladnutí přendejte do mixéru, zalijte mlékem a rozmixujte.
- Směs nalijte do mísy, smíchejte s quinoou, kakaem, kokosovým nektarem, chia semínky a psylliem.
- Nalijte do skleněné zapékací mísy/vysokého plechu a pečte přibližně 35 minut při 200°C.
- Brownies musí zatuhnout, aby se daly krájet, ale zároveň zůstaly uvnitř stále hezky krémové. Nechte vychladnout stranou.
- Ztuhlé kokosové mléko vyškrábejte z plechovky a ruční metličkou vyšlehejte do krémové konzistence.
- Vychladlé brownies potřete kokosovou šlehačkou a nasekanými oříšky.