Rychlý a zdravý krém z avokáda s kakaem bez přidaného cukru. Často ho dělám z přezrálých banánů, díky kterým získá super sladkou chuť. Nejlíp chutná na lívancích.
Skvělá náhrada za nutellu či jinou sladkou pomazánku. Nechutná sice stejně, ale chuť avokáda v krému nepoznáte. Banány jsou dostatečně sladké, není potřeba přidávat sirup.
Avokádový krém s kakaem kombinuji nejčastěji s lívanci, sladkým pečivem nebo granolou. Někdy si ho ale dávám jen tak a navrch posypu kakaem a lesním ovocem.
Použijte zralé avokádo (já kupuji ready to eat s tmavou slupkou) a banány, ideálně trochu přezrálé (s tmavými tečkami). Aby šla směs lehce rozmixovat, přidejte rostlinné mléko. Chuťově je nejlepší kokosové, ale použít můžete jakékoliv. Krém se dá různě vylepšovat, prospěje mu např. špetka skořice, chilli nebo vanilka.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 5 minut
INGREDIENCE
- 1 zralé avokádo
- 2 menší banány
- 2 lžíce kakaa
- 4 lžíce rostlinného mléka
- lesní ovoce
POSTUP
- Avokádo rozkrojte na polovinu, vyjměte pecku a dejte do mixéru.
- Přidejte nakrájené banány, kakao, mléko a rozmixujte do hladkého krému.
- Avokádový krém skladujte ve sklenici, konzumujte ihned nebo dejte chladit do lednice, kde vydrží 24 hodin.
- Servírujte s lívanci, palačinkami, granolou nebo jen tak samotný s lesním ovocem.