Základní recept na arašídovou omáčku hotovou do 10 minut. Nejlépe chutná s rýžovými nudlemi a zeleninou, s rýžovými závitky nebo jako součást náplně do onigirazu (sushi sendvičů). Pokud vás ani jedno nezaujalo, můžete ji použít jen tak k vařené nebo pečené zelenině.
Omáčku připravuji z arašídového másla, kokosového mléka, sójové omáčky a chilli na mírném ohni. To aby se jednotlivé ingredience zahřály, máslo povolilo a šly společně rozmíchat. Není třeba dlouho vařit, jenom nechat probublat. Arašídové máslo kupuji v tzv. crunchy verzi = s kousky arašídů.
Doba přípravy: 10 minut
INGREDIENCE
- 200 ml kokosového mléka
- 4 lžíce arašídového másla (crunchy – s kousky arašídů)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžičky chilli*
*na fotce se nezdá, ale je to mini čajová lžička – poloviční:)
TIP: Pokud máte doma Srirachu, můžete ji přidat společně/místo chilli, perfektně se do omáčky hodí!
POSTUP
- V kastrolu na mírném ohni zahřejte kokosové mléko a rozpusťte v něm arašídové máslo.
- Přidejte sójovou omáčku. Ta je dostatečně slaná, takže není potřeba ani špetka další soli.
- Na závěr přidejte chilli (případně Srirachu).
- Omáčku zamíchejte metličkou a nechte probublat pár sekund.
- Hotovou arašídovou omáčku servírujte s rýžovými nudlemi, jen tak se zeleninou, jako součást onigirazu nebo společně s vietnamskými závitky.